Ayın Yazarı, Şairi, Kitabı

“Okulun Kalbi Kütüphaneler” projesi mayıs ayı faaliyet planına göre etkinlikler gerçekleştirildi. Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerininöncülüğünde çeşitli sınıflara aynı kitabı okuma görevi verildi. Okunan kitap üzerine konuşmalar ve tartışmalar yapıldı. Öğrencilerle fikir alışverişinde bulunuldu. Konuyla alakalı olarak Tolstoy’un “İnsan Neyle Yaşar?” adlı kitabı tanıtıldı ve kitaptan alıntılar yapıldı. Kitaptan okunan bölümler üzerine öğrencilerin fikirleri ve bu bölümlerden ne anladıkları paylaşılarak kitaptan öğrencilerin kendi bakış açılarına göre oluşan fikirler ortaya konularak sokratik tartışma tekniği sayesinde verimli bir çalışma gerçekleştirildi.

Ayın yazarı/şairi/kitabı etkinliği için okul panosu hazırlandı. Doğan Cüceloğlu ve yazarın “İnsan İnsana” adlı kitabı tanıtıldı. Kitaptan alıntılara yer verildi. Çeşitli görseller ve metinlerle pano zenginleştirildi.

12.06.2023 165

12-06-2023